Blogi

Yhden miehen vaaliliitto (20.03.2019)

Nyt on kauden 2015-2019 työt tehty (ellei oteta huomioon muutamia Suuren valiokunnan kokouksia ja joitain tehtäviä, joita minulla on Sinisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana), kansanedustajat lähtevät tänään tosissaan vaalikentille.

 

Vaaleissa on kyse kannatuksesta ja vaalipiirin sisäisistä äänistä sekä vaaleihin osallistuvan listan saamista äänimääristä.
Satakunnan Sinisten keskuudessa totesimme jo hyvissä ajoin, että neuvottelemme vaaleihin vaaliliiton jonka kautta saamme paremmat vaalimatemaattiset läpimenomahdollisuudet.
Aivan perinteistä vaaliliittoa ei syntynyt, vaan tämän rakentamiseksi piti käyttää roimasti mielikuvitusta ja neuvottelutaitoja. Tietämykseni mukaan kukaan ei ole koskaan tehnyt vastaavaa, joten ei ole ihme että asia on herättänyt keskustelua.

 

Osa palautteesta on luonnollisesti ollut negatiivista, mutta valtaosa kuitenkin positiivista. Ihmiset tuntuvat ymmärtävän mistä on kyse, vaikka on väitetty, että uutisoinnissa on ristiriitaisuuksia, niin en ole havainnut yhtään sopimuksen vastaista uutista, paitsi ne joissa puhutaan loikkauksesta.

En ole milloinkaan loikannut mihinkään, enkä tee niin nytkään. Jollette usko minua niin lukekaa Kokoomuksen tiedote jossa todetaan varsin selvästi ettei kyseessä ole loikkaus.

 

Satakunnan kansan poliittinen toimittaja kuvasi vaaliasetelmat jotenkin näin "neronleimaus, eikä mikään tussahdus", no sen näkee myöhemmin, nimittäin se jatkui suurinpiirtein "jos saa äänestäjänsä vakuutettua". Kaikki on siis kiinni äänestäjästä ja ymmärrän hämmennyksen varsin hyvin.
Parhaimman kuvauksen olen saanut erään kokeneen valtion virkamiehen suusta. Hän pohti asiaa hetken ja totesi "aivan selvä juttu, kyseessä on yhden miehen vaaliliitto"
En vielä ole kuullut selkeämpää kuvausta vaaliasetelmasta.

 

Roomassa joku suurmies joskus tokas "arpa on heitetty"

 

Asetelmat on lyöty lukkoon ja näillä mennään. Olen erittäin mielelläni Kasitien vaaliliitossa sitoutumattomana Kokoomuksen listoilla, sillä liikennepolitiikka on aina kuulunut aivan politiikkani ytimeen. Satakunnan liikenneyhteyksiä on parannettava. Uskon Kasitien vaaliliiton saavan vähintään kaksi edustajaa ja mahdollisuuksia on kolmanteenkin läpimenijään koska lista on niin laadukas, selkeästi Satakunnan laadukkain. Teen töitä tukka putkella yhdessä tukiryhmäni kanssa joka koostuu pääosin Satakunnan Sinisistä.Teemme yhdessä töitä, jotta olen läpimenijöiden joukossa ja silloin toteutuu tuo ennustus "kyseessä on neronleimaus".

 

Käytä äänesi harkiten

Äänestä 76

Turvallinen tulevaisuus numerolla seiskakuus